PETER VAN BEEK
PHOTOGRAPHY


Passie in beeld

Dit ouderen-passie project maakt veel los. Niet alleen bij de bewoners, maar ook bij hun familie en zorgmedewerkers. Dit is een fotoproject waarin verhalen van passie van tientallen bewoners van Kennemerhart centraal staan. Alle foto’s zijn gemaakt in samenspraak met betrokken zorgmedewerkers en psychologen.

Dit project laat zien dat ouderen zoveel meer zijn dan kwetsbare mensen


Frans heeft zijn hele leven veel aan sport gedaan: voetballen, hardlopen, fietsen, schaatsen. Na zijn pensioen – hij was elektrisch lasser – werkte hij jarenlang als vrijwilliger bij de Haarlemse ijsbaan.

Toen de ijsbaan een tijdje dicht ging voor een verbouwing, vond Frans een briefje van The Tulip Twirlers onder zijn ruitenwissers: de dansgroep zocht nieuwe leden.

Geer was een veelgevraagd fotomodel en mannequin. Ze ging naar het buitenland en liep shows met collecties die speciaal voor haar gemaakt waren. Ze trouwde en vond werk als secretaresse op de administratie van een ziekenhuis.

Geer – altijd tot in de puntjes verzorgd – was de spil van de afdeling en de steun en toeverlaat van artsen en patiënten. De komst van de elektrische typemachine maakte haar werk een stukje makkelijker.
Volgende project >


Mobiel 06 482 785 33