Projecten


Passie in Beeld Zuid West Story present! Dak- en thuislozenproject Roma en Sinti Eens waren we vogels Podcasts uit Moerwijk en omstreken Gypsy life ouderenprojectPeter van Beek
mail: pvbfoto@gmail.com
M: 0648278533

Peter van Beek is portret- en reportagefotograaf en
initiatiefnemer van educatieve, maatschappelijke en culturele projecten. 
Wereldwijd  is van Beek als fotograaf/storyteller werkzaam in volkswijken en betrekt hij  bewoners met diverse culturele achtergronden bij mijn fotografie- en participatieprojecten.
Met Roma en Sinti in Nederland, op de Balkan, in Ooost Europa. Met vluchtelingen, arbeidsmigranten en ongedocumenteerden. Ver weg en heel dichtbij.

Hij reist langs rafelranden en werkt in rauwe wijken in zijn eigen stad  Den Haag, waar hij dagelijks tientallen culturen treft en  avonturen beleeft in Laak, Transvaal, Moerwijk, Spoorwijk, Morgenstond, Vrederust en Bouwlust. 

In wijken en buurten maakt hij reportages, portretten en minifilms, soundscapes of  combinaties van dit alles. Graag luistert hij naar de verhalen  van mensen met oerhollandse- en naar storytellers met andere culturele roots en visualiseert van Beek het dagelijks leven  van de mensen die hem omringen. 


Met zijn projecten wil Peter de mens laten zien zoals ie is. Projecten met dak- en thuislozen , arbeidsmigranten, mensen met psychische uitdagingen, stokoude mensen, jongeren met een verslaving en vluchtelingen: Wie zijn zij? Wat bezielt de man of vrouw? Wat is zijn of haar levensverhaal? Wat is het gezicht achter de woorden ’dakloze’, ‘asielzoeker’, ‘gelukszoeker’ en ‘verslaafde’?

Pete


P
 
Copyright Peter van Beek © 2024.
All rights reserved.
     
M: 06 482 785 33